Andere tijden, andere keuzes

De arbeidsmarkt is echt veranderd. En niet zo’n klein beetje, juist heel rigoureus. Helaas heeft een groot aantal personen dat niet in de gaten en vertoont daarom nog verouderd, ouderwets, gedrag. Gedrag dat niet leidt tot het beoogde succes.

Een groot aantal werkenden heeft inmiddels een deeltijdbaan. Dit heeft voor een deel te maken met de beschikbaarheid van (betaald) werk en voor een deel met de wensen van de betreffende personen om meer tijd en gelegenheid te hebben voor persoonlijke (privé) en belevingstijd. In toenemende mate kiezen wij voor een andere invulling van onze tijd, anders dan werktijd. Ervaren, beleven, meemaken, er zijn, tijd en energie voor jezelf, voor je gezin, voor je vrienden worden steeds belangrijker. Duurzaamheid van het leven wordt in toenemende mate toegepast op het persoonlijke leven. Derhalve lijkt het erop dat mensen een lager inkomen accepteren en daarvoor in de plaats meer tijd en energie hebben voor meer persoonlijke zaken.

loesje 002

Een overweging voor mensen die geconfronteerd worden met verlies (van werk).

Wat is dan het andere en hedendaagse gedrag? Het zal volgers en lezers van dit blog niet verwonderen dat ik ga schrijven dat je als kandidaat medewerker meer en vooral beter voor jezelf mag kiezen. Dat je op de arbeidsmarkt uitgaat van persoonlijke toevoegende waarde en meerwaarde voor een mogelijke werkgever of opdrachtgever. Weet wat je allemaal kunt doen voor die ander. Elke organisatie kent problemen, grotere of kleinere, en jij kunt wellicht iets voor deze werkgever in oplossende zin betekenen. Je hebt dus toevoegende waarde. Dat kan voor een aantal uren (gemiddeld) per week zijn of voor een aantal weken of maanden. Derhalve het is volstrekt normaal om bij meerdere werkgevers of opdrachtgevers gelijktijdig of opvolgend werkzaamheden te verrichten. Daar is niets mis mee.

Het nieuwe gedrag moet derhalve aanbodgericht zijn. Weten van jezelf wat je te bieden hebt en waarmee je de ander een plezier kunt doen. Dan heeft het waarde voor die ander en dus een inkomen voor jezelf. De tijden zijn veranderd en als kandidaat medewerker kun je zelf ook (nieuwe) andere keuzes maken. Laat je vooral leiden door je eigen krachten, kwaliteiten en wensen voor een duurzaam leven.

 

Geplaatst onder Blog en getagt met , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *