Arbeidsmarktprofilering

Nagenoeg dagelijks surf ik over het internet. Ik ben dan opzoek naar mensen die aangeven dat zij werkzoekend zijn. Hoe kom ik dan bij deze personen? Vrij eenvoudig. Veel mensen die op dit moment werkzoekend zijn, of recentelijk werkzoekend zijn geweest, tonen zich bij hun introductiezin als werkzoekende. Zij schrijven daar dat zij of; werkloos zijn, werkzoekend zijn, direct beschikbaar, in zijn voor een nieuwe uitdaging of woorden van gelijke strekking. Ik vind ze wel. Maar is deze manier effectief als je onderweg bent naar werk? Ik ben van mening dat het antwoord ‘nee’ is. Wat dan wel?

Werkgevers zijn simpelweg niet opzoek naar werklozen, naar werkzoekenden, naar mensen die per direct beschikbaar zijn. Werkgevers zijn opzoek naar nieuwe medewerkers die aantoonbare toevoegende waarde hebben voor hun bedrijf. Derhalve is het beter om aan te geven wat je aan werkgevers te bieden hebt. Noem een aantal onderscheidende competenties. De combinatie van de persoonlijkheid met de competenties maakt dat er een uniek aanbod gedaan kan worden. Ik realiseer me dat het niet eenvoudig is om een uniek verhaal over jezelf op tafel te krijgen. Daarvoor help ik mensen die op de arbeidsmarkt zijn of komen om hun persoonlijke, hun unieke verhaal, hun onderscheidende aanbod te doen.  Zij doen dat door middel van “Story telling”. Uit hun persoonlijke verhaal over werk, vrijwilligerswerk, verenigingsactiviteiten en persoonlijke omstandigheden destilleer ik samen met hen ‘de onderscheidende meerwaarde’ Het gevolg is dat zij zich foto_paarden_marrumbeter weten te profileren en daarmee beter gevonden kunnen worden door werkgevers. 

Als je ook beter gevonden wilt worden op de arbeidsmarkt? Bel met Jan van KansWijzer en maak een afspraak. Het telefoonnummer is 074 250 10 42 of 06 53 96 31 67.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *