Arbeidsmigrant

Verwonderd ben over het feit dat nog steeds veel drukte wordt gemaakt over arbeidsmigranten. Volgens mij zijn we al eeuwenlang arbeidsmigrant. Onze verre voorouders deden niet anders. Wanneer er niets meer te jagen was, het vee geen gras meer te vreten had of de woon/verblijfsruimte te krap werd dan vertrokken zij. Zij pakten hun spullen bij elkaar en verkasten naar nieuwe leefgebieden of in moderne termen inkomstenbronnen.

Wanneer we nu voor werk dagelijks heen en weer reizen is dan vergelijkbaar. Een groot aantal mensen kan de woon/werkafstand per fiets of zelf te voet overbruggen. Menigeen verplaatst zich over een grotere afstand. Zij migreren dagelijks, we noemen dat forenzen. In essentie dus niets anders dan wat al eeuwenlang gebeurde. Daarom vraag ik me af waarom we zo bang lijken te zijn voor arbeidsmigranten.

Arbeidsmigranten zijn personen zoals u en ik. Mensen die voor hun levensonderhoud en dat van hun naasten bereid zijn om huis en haard te verlaten en elders een nieuwe kans aan te pakken. Werkzoekenden voelen bedreigingen van arbeidsmigranten, in het bijzonder van hen die vanuit het buitenland komen. Mijn advies is om het voorbeeld van hen te volgen en zelf als arbeidsmigrant op te staan. Bedenk wat hen beweegt en waarom jij als werkzoekende (werkloze) niet dezelfde overweging zou kunnen en willen maken.

Verwelkom de arbeidsmigrant en voel respect voor het lef dat hij of zij heeft om te migreren. Neem hen als voorbeeld en neem je persoonlijke talenten als kansengenerator voor je eerst volgende migratie. Je zal zien dat er een wereld voor je opengaat.

Jan Bullens

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.