Asscher heeft gelijk

Schelden en beledigen we eigenlijk niet het meest onszelf? Met stijgende verbazing en schaamte las ik over de bedreigingen die gedaan worden aan het adres van ministers en bestuurders. Heerlijk anoniem je gram spuien, een beetje laf vanuit de menigte roepen en dan bukken. Als je wat te zeggen hebt doe het dan hardop, in het openbaar, krachtig vanuit jezelf en met respect voor de ander en voor jezelf.

Wat heeft dit nu met solliciteren en de arbeidsmarkt te maken denkt u waarschijnlijk. Alles! Ik zie veel parallellen. De praktijk van het solliciteren laat vaak zien dat mensen het gedrag van anderen, van de groep waartoe zij denken te behoren, de groep van werklozen, kopiëren. Allemaal op dezelfde manier of nagenoeg dezelfde manier praten, schrijven of op een vergelijkbare manier reageren. Laten we onszelf terugbrengen tot grijze muizen die anoniem zijn en niet opvallen tussen de grote groep van potentiële medewerkers?

Dus het anoniem schelden op politici is vergelijkbaar met het standaard solliciteren. Kom voor jezelf op, laat zien dat JIJ er bent, dat jij HET bent, dat de werkgever met JOU in zee moet gaan. Dat kan alleen als we als persoon voor onszelf uit durven te komen en staan voor hetgeen we zeggen en vinden. Daarom weg met het schelden en schreeuwen in anonimiteit en opkomen voor jezelf en in het openbaar laten weten dat je een expert bent met jouw persoonlijke kwaliteiten en eigenschappen. Dan gaan we pas echt respectvol om met onszelf en met de ander. Een manier van leven waar werkgevers waardering voor hebben. Nu jij als werkzoekende nog!

Nu is toevallig Lodewijk Asscher ook nog de minister voor werkgelegenheid. Toeval in deze bestaat niet.

Wil jij geen grijze muis zijn? Wil jij het verschil maken op de arbeidsmarkt? Heb jij het LEF om voor jezelf op te komen? Lukt dat nog niet helemaal? Geen nood. Bel met KansWijzer en maak een afspraak. Jij kunt zelf zo de gemakkelijke eerste stap zetten naar de arbeidsmarkt.

Ons telefoonnummers zijn 074 250 10 42 of mobiel 06 53 96 31 67

 

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *