Competentie: Muzikaliteit

Nog nooit heb ik in een sollicitatiegesprek de vraag gesteld of de kandidaat die aan tafel zit muzikaal is. Eigenlijk is het dom dat ik die vraag nooit gesteld heb. Want weet je; het volgende.

Vandaag, 22 maart 2017, is er een symposium om het muziekonderwijs nieuwe stimulans te geven. Een van de ambassadeurs voor (klassieke) muziek in het onderwijs is Tijl Beckand en een andere ambassadeur is Rob Hamel. Ik luisterde naar een radioprogramma waarin het belang van muziek in het onderwijs werd toegelicht. Gaandeweg het gesprek tussen Rob Hamel en de presentator gebeurde er iets geweldigs, iets dat zo logisch is dat een eye opener voor mij is.

Rob Hamel vertelde dat kinderen die met elkaar muziek maken beter naar elkaar luisteren, want dat is bitter noodzakelijk bij muziek maken. Kinderen die muziek maken werken beter samen, want anders klinkt het niet. Om samen muziek te maken moet je kunnen afstemmen. Essentieel voor een redelijke weergave van de doelstelling van de componist. Je moet goed kunnen tellen en (noten) lezen. Om de noten te kunnen lezen moet je nauwkeurig kunnen kijken en luisteren. En nog belangrijker je moet in een team kunnen functioneren. Kortom het maken van muziek verbindt!

Daarom hierbij de oproep aan sollicitanten om de muzikaliteit te verhogen en aan de werkgevers om te vragen naar de competentie muzikaliteit. Daar wordt iedereen beter van.

Belangrijke tip: Wanneer je als bedrijf nu eens een ander bedrijfsuitje  wilt hebben dan Bowlen, Bier en BBQ. Ga dan eens samen muziek maken met de muzikanten die al in je bedrijf
werkzaam zijn.

 

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *