Geen strooigoed

Het is weer sinterklaastijd. Nee, ik ga me niet in de discussie storten rondom de hulpjes van de Sint. Iets anders moet me van het (suiker-)hart.

speculaas

De realiteit van het speculaasje is spiegelbeeldig aan zijn mal!

Personen die zich al wat langer op de arbeidsmarkt begeven gedragen zich regelmatig als angstige kinderen, kinderen die nog goedgelovig zijn en volstrekt vertrouwen hebben in het gulle gedrag van de Goedheiligman. Luidkeels worden de liederen, afhankelijk van de situatie (“van hoort wie klopt daar . . . . ” en “zie ginds komt . . . . “of “Sinterklaas kapoentje . . . . “), gezongen. Ofwel de sollicitatiebrieven en CV-’s worden naargelang de mogelijke werkgever wil in bochten gewrongen en aangepast. Het is allemaal natuurlijk verschrikkelijk goed bedoeld, maar . . . . . .  Wat levert het de fanatiek zingende en welwillende sollicitanten op?

Helaas luidt het antwoord: “Nagenoeg niets!” Keer op keer een teleurstelling moeten incasseren maakt een mens murw. Het geloof ebt weg en wat ooit een feest was, wordt eerder een obsessie in plaats van een positief doel. Helaas heb ik ook niet de zak met cadeautjes tot mijn beschikking. Ik heb wel wat anders te bieden! Namelijk; “het jezelf blijven, wat er ook gebeurt en wie het ook maar aan je vraagt”. Ga niet zomaar op schoot zitten bij de Sint en zing een verzoeknummertje. Blijf kritisch en blijf bij jezelf. . . . ! Ja, ik weet dat dit gemakkelijk klinkt. Ik weet als loopbaanondersteuner dat het donders moeilijk en uiterst effectief is.

Dus niet alleen in de dagen in aanloop naar het grote kinderfeest maar altijd. Wees zuinig
sukergoed op jezelf, op je loopbaan, op je sollicitatiebrieven met CV’s. Je CV en brief vormen geen strooigoed en dat geldt al helemaal voor jou als persoon, als sollicitant.

Ik schrijf geen gedichten voor je en maak ook geen surprises. Wel help ik je bij een geloofwaardige eigenwaarde en de daarbij behorende motivatiebrief en CV. Ik wens je een fijne sinterklaasavond toe.

Jan Bullens van KansWijzer. Bereikbaar? Ja, via 06 53 96 31 67

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *