Geluk: Het Pygmalion effect

Vorige week was ik aanwezig bij een workshop van Ton Constandse (www.contact-tac.nl). Hij sprak over geluk en welke invloeden dat we daar zelf op uit kunnen oefenen. Naar aanleiding van het verhaal van Ton heb ik weer eens een van mijn studieboeken uit de kast gehaald. Terugbladerend kwam ik bij het zogenaamde “Pygmalion effect”. De mate waarin wij ons laten beïnvloeden door onze supportgroepen, onze leermeesters, onze leidinggevenden, onze ouders en familieleden, de ‘peer-groupe’.

Pygmalion is een verhaal van de Romeinse dichter Ovidius die schreef over een beeldhouwer die een dermate schitterend beeld van een vrouw had gemaakt dat hij geloofde dat zij echt leefde. Hij geloofde in de kwaliteiten van het ideaal beeld. Wanneer we dit transformeren naar onze wens om gelukkig in ons leven, ons werk te worden dan is het belangrijk dat we een goed beeld vormen over hetgeen we kunnen en willen bereiken met en in ons werk.

Kinderen dromen van beroepen als; piloot, brandweerman of onderwijzer om maar wat te noemen. Wanneer ze voldoende support in hun droom, in hun ambitie krijgen gaan zij daadwerkelijk een belangrijk deel daarvan realiseren. Elk mens heeft tal van kwaliteiten die hij of zij kan waarmaken. Helaas laten we ons bij het realiseren van onze ambities leiden door de omstandigheden in plaats van onze aanleg en ambities.

Tijdens de lezing van Ton vertelde hij dat geluk voor 50% aanleg is. Je kunt je gewoonweg gelukkig voelen en daar ben je zelf sowieso voor de helft verantwoordelijk voor. Daar komt nog eens 40% bewust gedrag bij. Dus voor 90% bepalen we zelf ons geluk. De resterende 10% van ons gelukzaligheid wordt bepaald door omstandigheden. De vraag dient zich aan; Waarom laten wij ons zo door de omstandigheden bepalen en kiezen we niet voor ons persoonlijke geluk? Blijf derhalve bij jezelf en weet dat jij je ambities zelf kunt realiseren met wat support uit je omgeving, denk aan de dichter Ovidius. Misschien kan KansWijzer die rol tijdelijk voor je waarmaken?

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *