Gesproken bij crematie

Een bijzondere ervaring die ik graag deel. Een ervaring die ik had als spreker na een crematie.

Ik kon vooraf niet bedenken hoe goed het kan doen wanneer je spreekt bij een uitvaart of crematie. Recentelijk werd ik door een nabestaande uitgenodigd om iets bijzonders te bekijken. Zonder verdere bedenkingen van mijn kant stapte ik bij de nabestaande binnen. Er werd een opname van de crematieplechtigheid van de partner getoond.

Voor mij was het bijzonder dat ik mezelf in het filmpje terug zag terwijl ik een toespraak hield. De nabestaande die naast me naar het filmpje zat te kijken vertelde tussendoor dat mijn woorden nog steeds raak waren. Woorden die blijk gaven van invoelend vermogen, het op waarde schatten van het leven van de overledene en de impact daarvan op de nabestaande(-n). Eigenlijk niets iets om blij van te worden, zeker niet gezien de verdrietige aanleiding. Aan de andere kant was het zeker een bevestiging van mijn verlangen om voor mensen in een nare periode in hun leven iets moois, iets goeds te kunnen doen.

Vervuld met een goed gevoel en ingetogen trots ben ik later weer naar huis gegaan.

Bij deze laat ik weten dat ik als spreker bij uitvaarten en crematies beschikbaar ben.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.