gratis werken

Ieder van ons die een prestatie levert vertegenwoordigd daarmee een economische en of sociale waarde. De sociale waarde kennen we in de vorm van vrijwilligerswerk, burenhulp, gewoon aandacht besteed aan iemand in de supermarkt en noem maar op. Economische waarde is veelal in arbeidsrelaties vastgelegd. Ofwel er is sprake van een opdrachtgever, lees werkgever, en een leverancier van arbeidskracht, lees werknemer.

Voor de zelfstandig ondernemer zonder personeel en daar reken ik mezelf ook toe, is het zo dat ik met mijn diensten economische waarde lever. Vragen worden me gesteld, mijn kennis wordt aangeboord en gebruikt, mijn zorgvuldig opgebouwde netwerken worden ingeschakeld en gebruikt, mijn tijd is opgesoupeerd en zo is er nog wel een aantal zaken te noemen. Voor mij een aantal economische grootheden die vertaald worden in inkomen. Althans; wat zo vanzelfsprekend lijkt is voor velen toch een vrijblijvend iets. gratis werken Vaak blijken vraagstellers zoiets te hebben van: “Jij weet dat toch gewoon!” “Dus, waarom zou ik daar voor moeten betalen?” Het eenvoudige antwoord is dat je ook betaald bij de dokter, de bakker, de verzekeringsman en ik  krijg daar ook niets voor niets mee!.

Vandaag las ik bijgaande column in dagblad Trouw. Deze is mij uit het hart gegrepen. Blijkbaar ben ik niet de enige die bij de bank gewoon zijn hypotheek moet en vooral ook wil betalen. Lees deze Column van Kristen van den Hul. Gepubliceerd in Trouw van 17 december 2015.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *