In de klei staan

Het is verstandig om van tijd tot tijd zelf met de voeten in de natte klei te staan. Praten met en over wat anderen allemaal beter en anders kunnen doen is zo eenvoudig. Zelf met de problematiek van alledag van die vragenstellers geconfronteerd worden verhoogt mijn toevoegende waarde. Daarom solliciteer ik af en toe. Niet om de ander aan het werk te houden maar omdat ik daar een kans zie voor mezelf. Een kans om nog meer met mijn kwaliteiten te kunnen doen, waarom ook niet!

IMG_4332

Dan valt het me op hoe lastig het is om goed te beargumenteren waarom dat ik de beste kandidaat ben voor deze werkgever. Waarom dat zij juist naar mij hun voorkeur moeten laten uitgaan. Door deze ervaringen weet ik nog meer en beter wat de valkuilen en kansen zijn. Die ervaringen uit de klei van de arbeidsmarkt gebruik ik dan weer in mijn praktijk als loopbaanadviseur. Dan komt er van iets wat misschien een negatieve ervaring is toch weer iets goeds. Dus met je poten (excuses voor het woord) in de klei staan kan je toch een stap voorwaarts helpen.

P.S. Op de foto de voeten van mijn vrouw en mij in de Waddenzeeklei.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *