Je suis Nijmegen

Ja, bij de aanslagen in Parijs, in het bijzonder bij Charlie Hebdo, heb ik op mijn site en in mijn blog verklaard dat ik solidair ben met de slachtoffers en de nabestaanden. Een trieste gebeurtenis die absoluut wereldwijd bekend moet zijn. Evenals de recente aanslagen in Duitsland, Afghanistan en de VS. Terreur lijkt ons te binden. Het negatieve dat mensen raakt krijgt de aandacht en overwint het goede, het goede in de publieke omgeving, Niets is minder waar! Want . . . . .

Vorige week was de 100ste Vierdaagse. Nijmegen ontving bijna 50.000 wandelaars en zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Eén groot feest van het goede. Een groot feest van laten leven en met elkaar leven.

SONY DSC

foto’s Bep Ontstein

De verscheidenheid aan mensen was recht evenredig aan het aantal mensen dat aanwezig is geweest. Iedereen is goed, elk mens mag er zijn. Geweldig. Daarom denk ik dat we allemaal mogen zeggen: “Je suis Nijmegen!”. Tijdens de intocht, binnenkomst, van de wandelaars op de Via Gladiola bood een mevrouw spontaan een stoeltje aan om even te gaan zitten. Deze dame was uitgerust met een camera en maakte foto’s van passanten en in het bijzonder van muziekkorpsen. Nadat we verteld hadden dat we naar Nijmegen waren gekomen omdat mijn zus voor de zestiende keer liep, bood zij aan – om later als mijn zus voorbij komt – een foto te maken. Zo maar een spontane actie om iets te bieden wat je hebt. We wisselden onze mailadressen uit en afgelopen zondag kreeg ik bijgaande foto’s via de mail. Ik ben niet alleen trots op mijn zus (want dat ben ik), ik ben ook trots op de ontmoeting met mevrouw Onstein. Een ontmoeting waarin zij en wij onze doelen voor die dag deelden. Een ontmoeting die leidde tot een goed gevoel, warmte en een royale glimlach.

SONY DSC

Hanneke, Corry , Jan

Wanneer wij als mensen onze doelen delen, hetgeen we kennen en kunnen, met elkaar ontstaan er nieuwe kansen en vooral nieuwe producten en diensten. Dit is echte meerwaarde. Een meerwaarde waarvoor we eigenlijk niets hoeven te doen en niets en niemand belast. Daarom: “Je suis Nijmegen”.  Nijmegen; tot volgend jaar.

 

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Je suis Nijmegen

 1. Gerard Meijer zei:

  Knap van Corrie. En natuurlijk van jullie.
  Nodig jullie uit voor een koffie+.
  Een keer ’s avonds als het jullie past. Mag ook op ander tijdstip. 06 53931013
  Gerard

 2. Lody zei:

  Mooie ervaring, Jan! #LetLoveRule

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *