Kracht on tour!

kracht-on-tourHoe een eenvoudig en goed bedoelde opmerking je weer terug kan werpen onder het glazen plafond maakte Nathalie Baartman duidelijk aan de deelneemsters van “Kracht on tour Twente” in Prismare in Enschede. Met het goede gevoel over jezelf, vervuld van zelfvertrouwen en vooral jezelf met de juiste krachtige lichaamstaal opzwepen kom je een heel eind. Laat je dan niet terugwerpen door een opmerking van je moeder: “Of je misschien nog een mandarijntje wilt.” Dan kom niet alleen onder het glazen plafond terecht je kruipt onder een glazen stolp. nathalie-baartmanDe prikkelingen die Nathalie gaf maakten de lachers tot denkers.

Tijdens de workshops die ik mocht geven bleek dat de eigen grenzen duidelijk afgetekend zijn. Dat de persoonlijke beperkende ideeën post hebben gevat en dat het doorbreken van de vooringenomenheid over het falen vastgeroeste patronen laten zien. In de workshops vertelden de deelnemende dames over werk dat zij absoluut niet wilden gaan doen. Dit in het licht van opmerkingen: “Ik wil wel alles aanpakken!” Zo’n opmerking is onzin. Je wilt niet alles doen, je wilt je persoonlijkheid, je eigenwaarde, je kwaliteiten en zinvolheid bewaken en beschermen! Vanuit de gedachten dat je niet alles wilt doen komt de vraag: “Wat wil je dan wel doen?” Vooral wat wil je aan de werkgever aanbieden als meerwaarde en toevoegende waarde? Waarmee verdien je voor de werkgever iets terug.

Op het moment dat het muntje ging vallen bij een aantal dames ontstonden er nieuwe perspectieven en kansen. Een bijzondere ervaring om dit met twee groepen werkzoekenden dames te mogen doen. Ik wens hen van harte toe dat zij zich niet (meer) laten beperken door de glazen stolp waaronder zij zelf zijn gekropen.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *