loopbaan of vakantietripje

“Dat valt me nou tegen!”: Krijg ik soms expliciet te horen. Mensen die werkzoekend zijn kloppen bij me aan en veronderstellen dat ik één, twee, drie een baan, functie, rol of werk voor hen uit de hoge hoed tover. Ik begrijp de teleurstelling. Ik ben geen Hans Klok en geen Houdini. Ik kan alleen met de werkelijkheid omgaan. De werkelijkheid van de deelnemer aan het eigen loopbaanproces. Die heeft nu eenmaal zijn eigen dynamiek, zijn eigen snelheid, zijn eigen proces. Wat ik met de kanswijzermethodieken, vuurtoren en Baobab, doe is, zorgen dat zij het vertrouwen in zichzelf krijgen, dit vertrouwen te funderen en te beargumenteren. Het uiteindelijke doel is om bij alle hindernissen en valkuilen een zodanig professionaliteit te bieden dat niemand jou persoonlijk aanvalt. valkuilenHet enige wat er dan gebeurd is dat de mogelijke werkgever een goede kans voor hem aan zich voorbij laat gaan. Jouw loopbaan gaat hoe dan ook verder, en uiteindelijk merk je dat je de juiste weg hebt genomen en de vele hindernissen hebt overwonnen. Ik geef deze mensen van tijd tot tijd een zetje en vorm voor hen een steuntje in de rug.

Voor hen die al aan vakantiedenken. Een hele fijne vakantie en neem de rust om na de vakantie weer bergen (werk) te verzetten.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

1 Reactie op loopbaan of vakantietripje

  1. Els Tiggelman zei:

    Hoe waar zijn je insteek en advies.
    En inderdaad genieten van een welverdiende vakantie om daarna weer vol energie naar de toekomst kijkend de draad op te pakken.
    ik heb deze reactie geplaatst tijdens mijn vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *