niet voor het geld

Al in mijn studietijd werd gedoceerd dat salaris, of zo je wilt geld, de slechtste motivator is om medewerkers aan je te binden. De redenering was dat je medewerkers voor je organisatie moet zien te behouden. Lukt dat niet dan ontstaat er kapitaalvernietiging en dat leidt tot een vermindering van de winst en dus verlaging van het rendement.

In toenemende mate ervaar ik dat werkzoekenden niet voor het geld gaan. Niet het salaris is de drijfveer, niet de status is de aanjager om ergens te willen gaan werken. Nee, er is een aantal belangrijke zaken die gewicht in de schaal leggen!

Kandidaat medewerkers vinden het belangrijk om hetgeen zij als kwaliteiten te bieden hebben ook daadwerkelijk tot zijn recht kan komen. Meer rendement van de eigen persoonlijke waarden en talenten is de stimulans. Een hogere arbeidsbevrediging en vooral respect en erkenning. Wat geweldig is het om te zien dat werkgevers exact hetzelfde willen voor hun medewerkers. Toch praten sollicitanten en werkgever volkomen langs elkaar heen. Wat verbazingwekkend.

Werkgevers willen medewerkers die hun beste kwaliteiten, vaardigheden, netwerken, ambities, opleidingen en noem maar op in zetten voor het bedrijf. Voor het verhogen van het rendement en de winst. Vreemd dat er nog duizenden vacatures niet ingevuld kunnen worden. Blijkbaar blijft de miscommunicatie driftig doorgaan.

Mijn tip aan kandidaat medewerkers, zeg maar de werkzoekenden: Bepaal wat jouw specifieke en persoonlijke meerwaarde is voor een werkgever en waarmee jij het verschil maakt voor de werkgever. Dan komt dat geld vanzelf wel.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *