Ontschotting biedt oplossing

Een aantal artikelen in de kranten de afgelopen weken verwondert mij bovenmatig. einstein 2  Ik lees over de grote groepen vluchtelingen die hun heil zoeken in West Europa. Ik lees over de lage effectiviteit van gelden, besteedt door het UWV, de kostbare regeldrift vanuit Den Haag en vandaag weer een artikel in de regionale krant over onvervulbare vacatures. Kan er iemand bedenken dat deze zaken niet los van elkaar te zien zijn. Door onze hokjes geest, onze regeldrift, onze opgeheven vingertjes en vooral alles wat hoort bij anderen maar niet bij ons, maken dat we nooit tot een fijne, harmonieuze en werkende oplossing komen.

Wanneer het daadwerkelijk is dat er geen adequate vaklieden zijn voor de opstaande vacatures (lassers, HBO ICT-ers, accountants etc.) kijk dan eens naar de grote groep van mensen die zich dag in dag uit te pletter vervelen. Die door de benauwende regelbrij niet mogen werken terwijl zij dat wel willen en kunnen. Specifiek denk ik dan de weggemoffelde kwaliteiten in AZC’s en andere opvangcentra. open grens  Deze mensen leveren een bijdrage aan onze economie. Directe vorm van integratie. Verbetering van hun eigen waarde en van de toevoegende waarde voor iedereen.

Misschien enigszins naïef, volgens mij met de instelling van over en vooral door de schotten heen kijken en werken maakt dat alle partijen elkaar de hand kunnen geven. Een echte ketenorganisatie vormen en daarmee effectiever zijn voor mens en economie.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *