oorzaak, luister naar de reden

In mijn praktijk als loopbaanondersteuner ontmoet ik regelmatig mensen die zich onderdompelen in het verlies van hun werk. Heel erg begrijpelijk en een verwijt maak ik nooit. Wat ik doe in de ontmoetingen met deze mensen in (diepe) rouw? Ik stimuleer hun bewustzijn over het feit dat de rouw het gevolg van iets is. zonder richting tekeningDat de pijn die zij ervaren veroorzaakt wordt door een gebeurtenis. Een methodische manier om enigszins terug te lopen in de tijd en de oorzaak van deze pijn, deze rouw te benoemen, in beeld te brengen. Hierbij is mijn opleiding tot mediator mij zeer behulpzaam. Dit even terzijde.

Wanneer mensen zien waar er ergens is anders is gegaan, iets mis is gelopen, dan kun je daar ook actie op ondernemen. {Ik heb het hier over loopbaanvraagstukken, voor alle duidelijkheid.} Regelmatig komt het voor dat de oorzaak van werkzoekende zijn helemaal niet in de persoon zit. De economische en of bedrijfsmatige zaken zijn de oorzaak van ontslag. Natuurlijk bestaan er ook oorzaken die met de persoon in kwestie te maken hebben, of met de interactie tussen de persoon die bij mij aan tafel komt en zijn (werk-)omgeving. Wanneer de vraagsteller met mijn hulp het inzicht heeft in de oorzaak van zijn situatie kan deze nieuwe lijnen uitzetten. Een oorzaak van ontslag of andere teleurstellende situatie vraag om je ‘oor’ te luister te leggen bij de ‘zaak’ waar het omdraait. Vaak is dat de situatie en regelmatig de persoon en zijn persoonlijke acties.

bord andere richtingen

Het lukt ons om je bij de gevolgen weg te houden en samen met jou zicht te krijgen op de oorzaak. Samen maken we dan een goed vertrekpunt voor de toekomst.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *