origami, mindfull en solliciteren

Verbazingwekkend dat deelnemers aan onze trainingen oogkleppen op hebben ten aanzien van hun bijzondere kwaliteiten en vaardigheden. Een deelnemer vertelde me bij de kennismaking dat zij in het verleden cursussen origami, caligraferen en mindfulness had gevolgd. origami kipZij had daar enorm veel plezier en tevredenheid bij ervaren. Ondertussen had zij bijna vijftien jaar binnen een productiebedrijf gewerkt. Ik zag hier parallellen, zij was stomverbaasd.

Ik ben geen psycholoog en heb ook geen enkele pretentie in die richting. Binnen onze trainingen laat ik me leiden door gezond verstand, over de grenzen heen kijken, positiviteit en het leggen van verbanden die anderen vaak niet zien of niet durven te zien.

Voor mij waren de parallellen dat deze dame in kwestie een grote mate van nauwkeurigheid in het werk en handelen heeft. Dat zij volhoudend is, het onder de knie krijgen van origami is een kwestie van volhouden en blijven kijken en proberen. Gevoel hebben voor het schoonschrijven, wat caligraferen is, betekent dat er ook iets van kunstzinnigheid en gevoel voor omgeving en verhouding bestaat en wanneer daar dan nog mindfulness bij komt hebben we hier een uitstekende kandidaat om in stressvolle situatie handelend en nauwkeurig op te kunnen treden. Wanneer je daarbij een langdurig dienstverband zet en heb je het over loyaliteit en dat in een productie-omgeving dan hebben we te maken met een waardevolle medewerker.

Deze deelnemer kon zich nu met de competenties; accuratesse, inzicht en vasthoudendheid, loyaliteit, overzicht en stressbestendigheid (bij een extern gestuurd werktempo) op de arbeidsmarkt gaan begeven. Het gevolg was dat zij werk heeft gevonden als eerste medewerker in een assemblage bedrijf. Veel componenten verzamelen en samenvoegen onder de druk van de machine-uren en daarbij de rust bewaren. Een voorbeeld voor haar collega’s en voor andere deelnemers aan onze trainingen.

Wil je ook en beter succesvol zijn op de arbeidsmarkt. Neem dan gerust contact met ons op. We zijn gemakkelijk bereikbaar via telefoonnummer 06 53 96 31 67 of 074 250 10 42.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *