Pas op: Nieuwe kansen!

In mijn werk hoor ik nu regelmatig mensen zeggen: “Gelukkig trekt de arbeidsmarkt aan. Dus volop nieuwe kansen.” Het is niet aan mij om een belerend vingertje op te steken, maar toch; wees alert en vooral voorzichtig. Juist wanneer je al een langere tijd uitkijkt, laat staan opzoek bent, naar ander (beter betaald) werk loop je ongelofelijk veel risico’s. Niet alleen jij, vooral je omgeving ziet enorm veel nieuw kansen voor je. Zonder dat jij het zelf in de gaten hebt dringen de banen zich aan je op en voel jij je verplicht om een keuze te maken. Mijn dringende advies: NEEM DE TIJD EN DENK NA!

Voor je het weet steek jij je nek uit en je benen onder een tafel die je niet past. Gedreven door je wensen naar ander werk en gestimuleerd (of geënthousiasmeerd als je wilt) door anderen stap je over de drempel bij een andere werkgever. Na de arbeidsmarktdip is het nu weer zaak om kritisch te zijn, na te denken, een second opion erop los te laten. Of wel de opleving in de economie vereist om goede en vooral duurzame keuzes te maken. Het mag dan in economische zin wel beter gaan in Nederland en Europa, in arbeidsrechtelijke zin is er niet meer vastigheid gekomen.

Dus toch maar die vinger: Pas op wanneer je nu de arbeidsmarkt betreedt. De economische zekerheden en de daarbij behorende arbeidsovereenkomsten steunen nog op drijfzand. Maar het kan, dus wees voorzichtig en geef het een kans wanneer vooral je EIGEN gevoel zegt dat het goed is.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.