passie is je beste reclame

Het is misschien niet goed. Toch ga ik hier reclame voor een bedrijf maken. Niet mijn eigen onderneming. Nee, voor een ondernemer en onderneming waar Passie de boventoon voert!

Afgelopen week zijn Hanneke en ik in Hengelo (O) naar de winkel van “Sander Hoentjen” geweest. In deze winkel tref je allerlei artikelen aan die van hout zijn gemaakt. Of tenminste grotendeels van hout zijn gemaakt.

Bij binnenkomst werden we bijzonder vriendelijk begroet en nadat we vertelden dat onze zoon in Suriname een strikje van hout had willen laten maken kwam Sander Hoentjen de eigenaar, initiatiefnemer, ondernemer, enthousiasteling direct in gesprek met ons. Zijn aanstekelijke enthousiasme, zijn passie voor hout, voor de producten, voor zijn creaties, het leek wel een warm bad. Helaas zagen we voor dit moment geen reden om iets uit het assortiment van hout aan te schaffen.

’s Avonds waren we bij familie op bezoek en vertelden we over onze ervaringen bij “Hoentjencreatie” zoals de zaak officieel heet. Twee familieleden waren pas ook bij “Hoentjen” geweest en ervoeren dezelfde passie en enthousiasme. Zij kochten een i-phone-hoesje van hout. In elk geval gaan zij nog eens terug naar deze bijzondere winkel in Hengelo aan de Molenstraat.Image

Zo zagen we dat passie voor een vak, passie voor een product en de passie van de man in kwestie leidt tot reclame, tot een positieve swing in de netwerken van anderen. Twee adviezen dat ik aan iedereen mee wil geven:

  1. Ga eens naar de winkel van “Hoentjen creatie” in Hengelo (O)
  2. Spreek met passie over hetgeen je te bieden hebt. Dit werkt aanstekelijk en anderen vertellen jouw verhaal door. Gemakkelijker kan jij je netwerk niet uitbreiden.
Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *