Rode loper

Bij de voorbereiding van een gesprek met een mogelijke werkgever gieren de zenuwen bij onze deelnemers vaak al door hun keel. Het gevolg is dat zij niet meer uit hun woorden komen en soms ook totaal verkeerde dingen zeggen. Inhoudelijk doen zij dan met hun woordkeuze per ongeluk zelf afbreuk aan hun kansen als kandidaat medewerker.

Exact zoals dat voor acteurs geldt, geldt dit ook voor sollicitanten. Je gesprek, je voorstelling, kun je (en moet je) repeteren. podium 3Wij voeren samen met onze deelnemers een aantal repetities uit. We oefenen de gesprekken, stellen lastige vragen, openen valkuilen en vooral zorgen we voor goede teksten die recht doen aan je kwaliteiten en perspectief bieden op je toekomstige baan. Door de oefeningen die we doen weet je hoe de vraagstellers kunnen reageren, soms is er applaus en soms is er een stilgehouden ‘boe-geroep’.

podium 2Op beide situaties kun je voorbereid zijn en reageren. Hoe? Kom dat maar eens ervaren in ons eigen repetitielokaal. Wij zetten situaties voor je op touw waardoor je weet hoe je de klippen van een sollicitatiegesprek kunt omzeilen. We helpen bij het vinden van (eigen) woorden voor je kwaliteiten en vaardigheden. We oefenen met je een aantal gesprekken. De valkuilen worden dan lachertjes en jouw zelfverzekerdheid neemt toe.

De eerste tip die we hier al kunnen geven is: Betreed het podium van het sollicitatiegesprek met een lach op je gezicht. Een lach ontwapent de ander en stemt jou zeker. rode loperDe eerste stap naar het applaus is gezet! Dan wordt de rode loper voor je uitgelegd. Het is dan aan jou om je rol goed uit te voeren. Toi-toi-toi.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *