Schaapskleren

Weg met die schaapskleren, Laat zien wat je kan en wilt. Dat kan ook als je wat ouder bent.

Afgelopen zaterdag in TC Tubantia en vandaag, maandag 11 april, in de Volkskrant een artikel waarin John de Wolf als oud voetballer vertelt over zijn rol als ambassadeur voor de enigszins oudere werkzoekenden. John de Mol“Kom letterlijk in beweging!” is zijn oproep.

Met een vitaal lijf presenteer je jezelf ook op een vitale manier bij een werkgever. Door meer te bewegen (sporten kan natuurlijk ook) verhoog je natuurlijk je gezondheid in fysieke zin, je verbetert je zelfbeeld en je overtuigingskracht, je eigen-waarde en je energieniveau. Allemaal zaken die je helpen bij je speurtocht op de arbeidsmarkt. Mocht dat allemaal nog niet voldoende zijn? Ik doe daar nog graag een schepje boven op.

Vanuit mijn rol als loopbaanondersteuner enthousiasmeer en stimuleer ik deelnemers aan KansWijzer om actief opzoek te gaan naar de kwaliteiten die zij op de arbeidsmarkt te bieden hebben. Waaruit bestaat je meerwaarde voor een werkgever? Wat voeg jij toe aan het team of de prestaties van het bedrijf? Waarom ben juist JIJ de beste kandidaat medewerker? Kortom kom in beweging voor jezelf en sta op tegen werkloosheid en het stigma van oud en afgeschreven. Geloof hebben en verder ontwikkelen in jezelf is de basis van een nieuwe stap op de arbeidsmarkt. En geloof in jezelf mag je hebben daar kan en mag niemand iets vanaf doen.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *