Solliciteren met Pasen

In deze week met veel groot verdriet in België en ander verlies door het overlijden van Johan Cruijff is de televisieversie van The Passion bijzonder welkom. Niet echt voorzien, meer een samenloop van omstandigheden.                                                                                    Op Witte Donderdag een presentatie beluisterd van Maarten van der Weijden.maartem van der wijden  Olympisch kampioen 10 kilometer zwemmen in open water. Wat een verscheidenheid aan indrukken en emoties, wat een uiteenlopende berichten over succes en verlies, over slagen en geslagen worden, over hoop en vertrouwen en vooral over geloof hebben en houden in jezelf.

Voor mij was er in deze enerverende week ook een opsteker. In dagblad Tubantia van woensdag (the day after en the day before) las ik een artikel van de hand van Marinus van den Berg. Naast de overwegingen over geloof en Godsbeelden schreef hij over de goedheid die wij als mensen in ons hebben. Over wat wij voor en met elkaar kunnen betekenen. Zijn oproep is: “Laten we elkaar een stem geven in onze maatschappij”. In mijn woorden: Ga voor de mensen die het nodig hebben staan en zet je netwerk open zodat zij met behulp van jou en je netwerk hun persoonlijke doelen kunnen realiseren.

cruijff 1Naar mijn beleving moeten we gaan solliciteren op de “Pasenmanier”. Vanuit geloof en vertrouwen in onszelf en onze omgeving. Positief blijven en weten dat de weg die we moeten bewandelen onze eigen en enige weg is. Het gaat niet om de eindbestemming, het gaat om wat we onderweg beleven. Johan Cruijff is vandaag in Barcelona gecremeerd. Hij heeft de eindbestemming bereikt, onderweg heeft hij zoveel mogen zien en beleven. Hij had daar duidelijk oog voor. Zijn kansen waren er en hij heeft ze kunnen benutten. Zo’n manier van onderweg zijn wens iedereen toe, vooral hen die zich met moeite op de arbeidsmarkt begeven. Hele goede Pasen toegewenst.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *