Toekomst met CV

Zonder CV geen sollicitatie! Althans dat lijkt de praktijk te zijn. Ja, natuurlijk heb je een CV nodig bij een sollicitatie. Het is de vraag hoe je CV eruit ziet?

Ik zie veel CV-’s die een terugblik geven op het arbeidzame leven van de sollicitant. Een enkele keer staat er nog iets van een persoonlijke tint in en dan heb je het zo ongeveer wel. Ik realiseer me dat er zonder verleden geen toekomst is. Aan de andere kant je wilt vooruit, je wilt je toekomst vorm en inhoud geven. Laat dat dan ook zien in je CV! Voor mij bestaat een CV uit drie onderdelen.

  1. Allereerst. Wat zijn jouw kwaliteiten die bij een werkgever zorgen voor het oplossen van zijn (bezettings-)problemen? Kortweg; wat heb je bieden aan competenties die uitstekend passen bij de werkzaamheden die bij deze specifieke werkgever uitgevoerd worden?
  2. Welke bewijzen, zo je wil werkervaringen, heb je om de werkgever te overtuigen van je kwaliteiten en ervaringen? bewijs 1Niet een droge reeks van vroegere werkgevers. In plaats daarvan de acties en resultaten die je succesvol hebt vervuld
  3. Als laatste je zogenaamde NAM gegevens aangevuld met andere zakelijke en persoonlijke informatie als vrijetijdsbesteding.

Wanneer je echt lef hebt begin dan met hetgeen je te bieden hebt. Bij het lezen van je CV heeft de werkgever in het begin van de tijd die hieraan besteed, ongeveer 12 seconden, de meeste concentratie en energie. Dus wil je indruk maken bouw je CV eens totaal anders op en zet je overtuigende zaken bovenaan!

Heel veel succes. Wil je een indruk maken met je CV en weet je niet hoe je dat kunt doen? Bel eens met mij. Mijn telefoonnummer is 06 53 96 31 67.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *