UWV en V&D voor iedereen

Ontslag leidt tot veel emoties. Dit is vaak volkomen terecht. De loyaliteit die medewerkers laten zien wordt abrupt afgesneden. Zeker wanneer je als mens je beste krachten en kwaliteiten jaren op een rij hebt gegeven. Bij de ontslagen van medewerkers van V&D spelen deze emoties zeker. Dit bedrijf had typisch de cultuur van behoudendheid en (klanten-)loyaliteit. Meer dan een eeuw maakte dit winkelbedrijf een onderdeel uit van ons collectieve geheugen. Nu zijn de deuren gesloten en staan de medewerkers op straat.

Gisteren beluisterde ik op de radio dat gemeenten (onder andere Utrecht) en vakbonden opteren voor een speciale vacaturebank voor medewerkers die gewerkt hebben bij V&D (en nu ook Perry Sport). Ogenschijnlijk een bijzonder sympathiek idee. Natuurlijk elke hulp is welkom. Ik vraag me alleen af of versnippering van de formele dienstverlening voor ontslagen medewerkers, dus werkzoekenden, wel zo slim is. Meegaan in de collectieve emotie is iets waar juist bestuurders los van moeten staan.

In plaats van het opstellen van een vacaturebank adviseer ik om sneller voor meer werkgelegenheid te zorgen. De Hengelose Wethouder is driftig opzoek naar een nieuwe huurder of zelf meerdere huurders voor het pand dat door de sluiting van V&D leeg komt te staan. Marktpartijen interesseren voor een vestiging in je plaats of regio is naar mijn idee de lokale of regionale overheidstaak bij uitstek. Dan doen de gemeenten waar zijn goed is zijn en kan het UWV zijn expertise onverkort inzetten.

Gevolg is dat er een duidelijk en aantrekkelijk vestigingsklimaat komt in de regio en er duidelijkheid is voor werkzoekenden. Die weten waar en bij wie zijn aan mogen kloppen voor hulp en uitkering.

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *