“Wat je zeg John!”

John de Wolf 1Om de enigszins oudere werkzoekenden een hart onder de riem te steken heeft het UWV John de Wolf weten te contracteren. Zo’n bekende Nederlander doet het altijd goed moet men gedacht hebben. Gelukkig dat John de Wolf zijn imago hoog heeft weten te houden. Hij kwam niet alleen te laat bij de bijeenkomst in Twente, hij wist niet met zekerheid of hij überhaupt ooit in Twente is geweest. Waarschijnlijk is hij vergeten wat er allemaal op zijn eigen conduite staat of zou kunnen staan. Dan ontvang je als stug en consciëntieus solliciterende vijftigplusser ook nog een one-liner van deze man: “Je moet doorvechten!”. Alsof mensen die werkzoekend zijn, in deze leeftijdcategorie vallen niet door willen gaan. Ik betwijfel of dan “doorvechten” een goede raad is! 

Mijn advies is eenvoudig: Allereerst blijf vooral bij jezelf! Vervolgens onderzoek wat je allemaal te bieden hebt. Daarbij de vraag: “In welke sector denk jij dat  je de komende 10 tot 15 jaar jouw arbeidsvreugde kunt vinden? Vooral waarom dan juist daar? De aanvullende vragen zijn dan: “En hoe ziet jouw vertrekpunt er nu uit naar de arbeidsmarkt?” en “Wat moet er nog gebeuren voordat je voor een belangrijk deel past in de verwachtingen van die (nieuwe) sector?”

ImageEen aantal eenvoudige vragen en belangrijke antwoorden en bewustwordingen die maken of je succesvol kunt zijn op de arbeidsmarkt. Geen gevecht leveren, of het moet zijn met jezelf. Vooral rust betrachten, zinvolheid voor de werkgever en jezelf nastreven en weten waarom je gemotiveerd bent voor een specifieke sector/werkgever/rol/functie/baan. Het succes is niet gemakkelijk te realiseren. Daarvoor is flink werken noodzakelijk. Soms een lange adem en vaak de juiste nieuwe mindset en gerichtheid. Voetbal schijnt oorlog te zijn. Werk heeft alles met menselijkheid te maken.

 

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *