Weet die ander het ook?

Wat, moet die ander dan weten? Afgelopen vrijdag sprak ik een dame die door ons ondersteund wordt bij het vervolg van haar loopbaan. Samen hebben we hard gewerkt aan haar ‘vuurtoren’ en haar ‘vuurtorenhouding’. Ik durf hier wel te schrijven dat deze vrouw geweldig haar best heeft gedaan en vanuit haar persoonlijke betrokkenheid bij haar eigen proces een kei van een CV heeft, een vuurtoren heeft die er staat en een houding die getuigd van zelfvertrouwen en overtuigingskracht. Kortom klaar om het succes op de arbeidsmarkt binnen te gaan halen. Immers ze is in haar vakgebied knettergoed en dat
mag zij gerust erkennen voor zichzelf.

Vlak voordat we ons gesprek afrondde stelde ze me de vraag: “Weet die ander het ook?”. “Wat moet die ander dan weten?”: Was mijn wedervraag. “Nou, dat ik zo goed ben!” Kijk dat is nu de kern.

Het erkennen van je persoonlijke kwaliteiten is voor een deel een vuurtorenproces dat je zelf kunt realiseren. De feitelijke erkenning komt wanneer anderen dat ook doen. Het is dus nu zaak dat deze vrouw met al haar overtuiging en eigenwaarde gaat netwerken. Dat zij laat zien wat zij betekent binnen haar professie. Doordat zij, samen met KansWijzer, woorden heeft gegeven aan haar competenties, haar kwaliteiten en de realiteitswaarde daarvan kan zij aan anderen laten weten en laten ervaren dat zij de beste nieuwe medewerker is. Deze dame weet het al en dan weet die ander het ook!

Geplaatst onder Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *